GRASMATTEN LATEN LEGGEN

Tip Top Graszoden is gespecialiseerd in het leggen van grasmatten. Onze liefde voor gras, jarenlange ervaring en de best verkrijgbare graszoden resulteren in een strak aangelegd, gezond gazon. We kunnen het hele jaar jouw gazon aanleggen, op de koudste maanden van het jaar na. De bodem is dan te nat of bevroren dankzij weinig zonlicht en lage temperaturen. Bovendien bevat de bodem dan te weinig voedingsstoffen om de grasplanten te voorzien van voldoende voeding.

Dagverse grasmatten

De grasmatten die wij gebruiken zijn dagvers. Dat wil zeggen dat de grasmatten dezelfde dag van het land zijn gesneden. Dat moet ook wel, want de temperatuur buiten zorgt voor broei. Door broei sterft het gras af wanneer het te lang op een rol zit. Wat eerder in het voorjaar heeft een opgerolde grasmat nog een houdbaarheidsdatum van een paar dagen, maar in de zomer is dat maximaal 24 uur.

Grasmatten van topkwaliteit

Onze grasmatten zijn van ‘premium kwaliteit’, dat is de best verkrijgbare kwaliteit. De kweker heeft een sterke grasmat met een hoge sierwaarde gecreëerd, uiteraard zonder onkruid. Hij gebruikt hiervoor een mix van drie verschillende soorten gras in een bepaalde samenstelling: Veldbeemd, Roodzwenk en Engels Raaigras. Het gras groeit zeker 14 maanden en wordt ongeveer 85 keer gemaaid voordat het van het land wordt gesneden. De grasmatten zijn hierdoor zo stevig dat er geen plastic netten nodig zijn.

PRIJZEN

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

0 – 25 m226 – 50 m251 – 100 m2101 – 200 m2200 m2 of meer
Graszoden laten leggen€ 275€ 9,25 per m2€ 8,25 per m2€ 7,25 per m2€ 6,75 per m2
Frezen€ 35€ 1 per m2€ 0,80 per m2€ 0,70 per m2€ 0,65 per m2
Oud gazon verwijderen en afvoeren*€ 120€ 4 per m2€ 3,50 per m2€ 3 per m2€ 3 per m2

* Frezen is gratis als wij je oude gazon verwijderen en een nieuw gazon aanleggen!
* Transportkosten zijn gratis binnen 35 km vanaf onze locatie

WIJ VERWIJDEREN JE OUDE GAZON

Voordat wij je nieuwe gazon aanleggen, kunnen we je oude gazon verwijderen. Het is niet aan te raden om het oude gazon om te spitten: het omgespitte gras gaat dan rotten. In het nieuwe gazon kunnen hierdoor verzakkingen ontstaan. Bovendien wordt eventueel onkruid mee omgespit. Zaadjes van het onkruid kunnen opnieuw uitschieten in het nieuwe gazon. Bij het verwijderen van het oude gazon wordt zo’n 2 cm grond, met daarin wortels en onkruid, verwijderd.

Graszoden laten leggen tip top graszoden

ZO LEGGEN WE GRASMATTEN

Het oude gazon
kunnen we snel en vakkundig verwijderen. We snijden het los met een graszodensnijder, storten het op onze aanhanger en voeren het af. 

Frezen
als dat nodig is. Dat doen we gratis wanneer we ook je oude gazon verwijderen.

* optioneel

Bewerkbaar maken
van de ondergrond wanneer deze hard is, door middel van frezen.

Grondwerk
is belangrijk wanneer de ondergrond niet gelijkmatig is. Binnen de tuin verplaatsen we de grond zodanig dat er zo min mogelijk tekort of overschot aan grond is. Mocht er onvoldoende grond zijn, dan kunnen wij dit tekort aanvullen met verse teelaarde. Teveel grond kan worden afgevoerd.

Vlak harken
van de ondergrond. Wij houden rekening met waterafschot, bestrating, borders en beplanting in het gazon.

Verdichten met een gazonwals
wanneer de bodem gelijkmatig is en de juiste hoogte heeft. De bodem wordt door het walsen aangedrukt en zo voorkomen we dat de ondergrond gaat verzakken. 

Fijn egaliseren
met een waterpas, dit wordt ‘afrijen’ genoemd. De ondergrond wordt strak en vlak gemaakt.

De bodem bemesten
met milieuvriendelijke, organische meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor het leggen van grasmatten. Een bodem met de juiste en voldoende voedingsstoffen zorgt voor een snelle aanhechting van de grasmatten aan de bodem. 

Het leveren van verse, premium kwaliteit grasmatten
die dezelfde dag van het land zijn gesneden. De grasmatten zijn stevig en dichtbezet met gras, zonder (plastic) netten en onkruid.

De grasmatten leggen
en dan starten we met het leggen van de kopse kant. Zo worden de grasmatten strak aangesloten aan de bestrating. De andere grasmatten worden haaks op de kopse matten aangesloten. Met deze aanpak worden naden en kieren voorkomen en is een sterk gazon het resultaat. 

Op maat snijden
van de grasmatten. Wij zorgen dat het gazon keurig aansluit aan de bestrating, borders en schutting. 

Het aangelegde gazon walsen
met een gazonwals. De grasmatten worden tegen de bemeste bodem gedrukt en het beetje lucht dat nog onder de grasmatten zit, verdwijnt. De grasmatten gaan op deze manier snel wortelen. 

Als we klaar zijn, leveren we je tuin schoon en opgeruimd op
De resten van de grasmatten voeren we af, we ruimen op en vegen ook de tuin nog even aan. 

Om je gazon Tip Top te houden
geven wij jou ons boekje. Daarin staat heel duidelijk welk onderhoud u af en toe kunt doen om het gazon als nieuw te houden. Zo blijf je  genieten van een stralend gazon. 

Tot slot, sproeien!
Voor we weggaan willen we er zeker van zijn dat de sproeier aanstaat. Zorg je voor genoeg tuinslag en een zwenksproeier? Het is namelijk belangrijk dat het nieuwe gazon direct beregend wordt na aanleg. 

Hoe lang moet een nieuw gazon besproeid worden?

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

TemperatuurZandgrondKleigrondHoe vaak
11 – 15 ºC10 min5 min1x per dag
16 – 20 ºC30 min15 min1x per dag
21 – 25 ºC60 min30 min2x per dag
26 – 30 ºC90 min60 min2x per dag
31 ºC of meer120 min90 min2x per dag

SNELLE SERVICE EN GOED ADVIES

Tip Top Graszoden is specialist in het aanleggen van gazons. Met een nieuw en strak aangelegd gazon wordt jouw tuin weer een plaatje. En om dat zo te houden, geven we je alle informatie die hiervoor nodig is. Heb je nog vragen? We staan voor je klaar.

Graszoden laten leggen tip top graszoden

Daarom kies je voor Tip Top Graszoden:

  • Binnen 2 weken een nieuw gazon

  • Vakkundige en vriendelijke medewerkers

  • De allerbeste grasmatten

  • Handige tips en instructies over onderhoud

Wil je snel genieten van een mooi gazon?

vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 24 uur